ASUS ROG STRIX SCOPE PBT mehanička tipkovnica – kvaliteta ispred RGB osvjetljenja!

Written by Dario,

Danas obrađujem jednu vrlo interesantnu tipkovnica koja sa svojim dizajnom, kvalitetom izrade i svim specifikacijama prednjači drugim mehaničkim tipkovnicama ovog kalibra. Naime, pričamo o ASUS ROG STRIX SCOPE PBT mehaničkoj tipkovnici gdje već u samom nazivu možete vidjeti kako je riječ o ozbiljnom stroju za gaming i rad. Naime, umjesto standardnih ABS pokrova za switcheve, standardno su stavili PBT pokrove i time značajno dodali na kvaliteti same tipkovnice.

Smeta vas što nema RGB osvjetljenje? Ovakva tipkovnica se uzima isključivo zbog kvalitete same šasije koja se sastoji od vizualno dva dijela. S desne strane možete vidjeti kako je riječ o brušenom aluminiju dok s lijeve strane je nebrušeni. Interesantno, no svakako daje na brutalnosti izgleda. Gornja ploča tipkovnice kao takva daje podosta samoj kvaliteti tipkovnice, no isto tako i njezinoj izdržljivosti. S druge strane, ukoliko ste baš zagrizli za to RGB osvjetljenje, opcija vam je ASUS ROG STRIX SCOPE s ABS pokrovima za switcheve koja ima RGB osvjetljenje i koji možete kontrolirati pomoću ASUS AURA SYNC-a te uskladiti si kompletan ASUS setup u boji koju želite.

ASUS ROG STRIX SCOPE PBT mehanička tipkovnica s CHERRY MX RED switchevima

Ispod tih odličnih PBT pokrova za switcheve nalaze se standardni CHERRY MX RED switchevi koji daju iznimno tihi, ali i dalje čujni mehanički klik. Rekao bi, definitivno ugodan zvuk koji vas neće iritirati i dati će vam satisfakciju standardnog mehaničkog klika bez buđenja susjeda. Same specifikacije CHERRY MX RED switcheva na SCOPE PBT tipkovnici su linearni odziv bez pretjeranog zvučnog klika, glatki pritisci na tipku s mekanim federom za bržu i precizniju aktivaciju tipke.

Potrebna sila za aktivaciju tipke, odnosno actuation force iznosi svega 45g dok putanja do same aktivacije je 2.0mm. Putanja kompletne tipke do dna je 4.0mm. Mogao bi komotno reći kako su ovo iznimno zahvalne brojke za težinu pritiska kao i duljinu putanje za samu aktivaciju i prihvaćanje tipke. Ono što bi još trebalo navesti za PBT pokrove za switcheve, odnosno tipke je ta završna matirana obrada koja uvelike pomaže da se sama površina tipke ne bi prebrzo izlizala i kako ne bi brzo imali trošni izgled. Dodatni plus za kvalitetu izrade, jer realno u suprotnom bi ste sami morali mijenjati pokrove.

Onboard memorija, n-key rollover, 100% anti-ghosting, on-the-fly macro snimanje, Windows lock tipka za zaključavanje i bezbrižno igranje, donji dio s duplom teksturom te kanalice s mogučnošću provlačenja i skrivanja već presvučenog kabela samo govori koliko je ova tipkovnica odlično opremljena.

Za više detalja, testiranje zvuka tipki i sve ostaloga, pogledajte video na mojem kanalu:

Gledajući sve navedene specifikacije i po samom testiranju ove ASUS ROG STRIX tipkovnice, SCOPE PBT dobiva značku PC Crazy Approved. Ona se daje proizvodu koji ima višu razinu kvalitete, funkcionalnosti i performansi koja se očekuje u cjenovnom rangu, a koji ujedno predstavlja dobru kupnju u određenom segmentu.

Značka PC Crazy Approved daje se proizvodu koji ima višu razinu kvalitete, funkcionalnosti i performansi koja se očekuje u cjenovnom rangu, a koji ujedno predstavlja dobru kupnju u određenom segmentu.

Za dodatne detalje vezane za tipkovnicu ASUS ROG STRIX SCOPE PBT, pogledajte na ovlaštenoj ASUS ROG STRIX stranici: SCOPE PBT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Related Articles